Bryllupsfotograf priser - hvad koster en bryllupsfotograf og hvorfor?

I er i gang med at planlægge jeres drømmebryllup, og måske er I, ligesom mange andre, overraskede over, hvad en bryllupsfotograf koster. Hvordan kan få timers arbejde koste mange tusind kroner? Og hvorfor er der så stor prisforskel? Her finder du svaret på, hvad en bryllupsfotograf koster og hvorfor!


hvaD koster en bryllupsfotograf?

Priser på bryllupsfotografer varierer enormt meget. Nogen tager få tusinder kroner for mange timers dækning, mens andre tager tårnhøje beløber for deres ydelse. Ønsker I blot 1-2 timers dækning variere priserne fra ca. 2.000-10.000 kroner. Ønsker I 4-6 timers dækning er priserne fra ca. 4.000-25.000 kroner, og ønsker I heldagsfotograf variere priserne fra ca. 6.500-45.000 kroner.


HvorfoR koster en bryllupsfotograf så meget?

Misforståelse

For det første må vi aflive en misforståelse. Mange tror, at når de booker en bryllupsfotograf, køber de f.eks. 6 timers arbejde og et godt kamera. Det er dog langt fra sandheden.


Hvad du i virkeligheden køber

I virkeligheden køber du nemlig langt mere. En bryllupsfotografs priser inkluderer bl.a.: moms, korrespondancer, møde(r), forberedelse, transport, redigering, diverse softwares og subscriptions, forsikring, markedføring, bogføring, opdatering af hjemmeside og sociale medier og ikke mindst udstyr. Alle disse elementer forklarer altså den måske tilsyneladende høje timepris.


Hvorfor er der så stor prisforskel?

Og hvorfor er der så så stor forskel i bryllupsfotografers priser? Det er der mange årsager til. Her er blot nogle af dem:

  1. Hobby vs. CVR: Hvis en fotografen blot driver en lille hobbybusiness og derfor tjener under 50.000,- om året, behøver man ikke have CVR nr., og man kan derved spare momsen, som udgør 25%. Er det ikke tilfældet, skal fotografen altså betale 25% af alt han tjener i moms.
  2. Erfaring: Det siger måske sig selv: selvfølgelig kan en erfaren og veletableret fotograf tage højere priser end en nyopstartet bryllupfotograf, der forsøger at bane sig vej ind på markedet.
  3. Skills: Som ved stort set alle andre tilfælde, så får man, hvad man betaler for, når man booker en bryllupsfotograf. Der er i bund og grund forskel på, hvor dygtige fotografer er til deres arbejde.
  4. Pakkers indhold: Her er der selvfølgelig forskel på hvor mange timer, der er inkluderet i prisen samt hvor mange billeder, fotografen efterfølgende leverer. Derudover inkluderer fotografer sommetider ekstra produkter i pakkerne så som forlovelsessektion, print og fotobog. Det forekommer også, at der er en 2. fotograf eller videograf med i prisen.


Jeg håber dette lille ind- og overblik over bryllupsfotografers priser var behjælpeligt!


Go' bryllupsplanlægning!

-Theresa