5 råd til hvordan I booker den rette bryllupsfotograf


Det er en stor beslutning af vælge sin bryllupsfotograf. Det er altafgørende for, hvilke billeder man får som evigt minde om ens bryllupsdag. Billeder, som man kommer til at se tilbage på i generationer. Bryllupsfotografer er vidt forskellige i stil, personlighed, evner, pris og meget mere, og det kan være tæt på umuligt som brudepar at gennemskue markedet og finde frem til den helt rette.


Her får du 5 konkrete råd til, hvordan I vælger den rette bryllupsfotograf for jer:

 

1. Læg mærke til stil!

Der er lige så mange stile, som der er fotografer. Hver fotograf har sin helt egen stil. Når det er sagt, så er der dog også genrer inden for bryllupsfotografering: moderne, fotojournalistisk, fine art, artistisk, klassisk og mange flere. Er fotografens billeder moderne med rene linjer, kontraster, moderne arkitektur og lignende? Er billederne som taget ud af et reportageblad med fotografen som "fluen på væggen"? Er billederne romantiske, lyse, lette og pastelfarvede? Mange fotografer sætter selv ord på deres stil på deres hjemmeside. I behøver ikke kende dem alle eller at kunne genkende dem fra hinanden. Mit råd til jer er: vær opmærksom på, at alle fotografer har en stil, og overvej, når I ser nærmere på en specifik fotograf, om I bryder jer om den overordnede stil.


 

2. Læg mærke til farver!


Læg særligt mærke til farver. De fleste bryllupsfotografer har en konsekvent måde at redigere deres billeder på, som involverer en særlig farveskala. Overvej om billederne er meget "varme" (orange) eller mere "kolde" (blå). Har billederne en grøn glød? Er skyggerne en smule lilla? En nem måde at undersøge en fotografs "farveskala" på er ved at åbne deres instagram profil og scrolle ned af siden. Her får man ofte hurtigt fornemmelsen af, hvilke farver der er særligt tydelige i deres redigeringsstil.

 


3. Hvilken slag portrætter drømmer I om?


Overvej hvilken slags bryllupsportrætter, I drømmer om. Drømmer I om klassiske portrætter, hvor I begge smiler til fotografen? Eller drømmer I om portrætter i livstilsgenren, hvor fotografen fanger jer i "ægte øjeblikke"? Det er ikke nødvendigvis et enten eller. Mange fotografer laver en blanding af begge typer. Dog vil mange have overvejende flest af den ene slags, så undersøg en fotografs bryllupsportrætter grundigt for at finde ud af, hvilken tendens fotografen har, og om I har samme præference.  


4. Find en fotograf I har god kemi med


Find en fotograf, som I har god kemi med. Det er vigtigt, at I har god kemi med jeres fotograf. Personen kommer til at være til stede og spille en stor rolle på jeres bryllupsdag, så det er ærgerligt, hvis han eller hun går jer på nerverne. Derudover giver god kemi godt samarbejde, som skaber bedre billeder!

 

Derfor: læs, undersøg, skriv og ring! Læs om fotografer på deres hjemmeside. Undersøg, hvordan de er på de sociale medier. Måske har de lagt en video op af sig selv, hvor I kan fornemme deres personlighed en smule. Skriv eller ring til dem og find ud af om kommunikationen og kemien er god.


5. Beslut jer for et budet


Mit sidste råd til jer drejer sig om budget og timer. Hvor mange penge I vil afsætte til fotograf, og hvor mange timer fotografen skal dække, er med til at bestemme, hvilke fotografer I kan booke. Inden for bryllupsfotografering findes der mange prisklasser. Ofte får man det, man betaler for, de dygtige og erfarne kan og vil tage en højere pris end de mindre dygtige og mindre erfarne. 


Hellere færre timer med en dygtig fotograf end mange timer med en dårlig! Har I ikke budget til at booke jeres drømmefotograf en hel dag, men kan måske betale for færre timer, så overvej om det ikke er bedre end at booke en anden i flere timer. Det er ofte særligt billederne i kirken og portrætterne, som I kommer til at sætte i ramme og dele med familie og venner. Selv om billeder fra hele dagen kan være fantastiske at have, og har I budgettet, vil jeg klar anbefale jer det, men har I ikke, så overvej alligevel at booke drømmefotografen i færre timer end middelfotografen i mange.


Jeg håber I fandt rådene brugbare, og at I nu er klar til at hoppe ud i at undersøge markedet for den helt perfekte bryllupsfotograf til jer!


Held og lykke!


- Theresa