Tøjvalg og styling til familiefotograferinger


En lifestyle fotografering foreviger jeres familie i dets vidunderlige dynamikker og personligheder og fanger den kærlighed, I deler. Sådanne billeder bliver kun mere værd med tiden, og I vil med sikkerhed se tilbage på dem med smil på læberne og varme indeni.


Når I har besluttet jer for at forevige jeres lille familie, opstår dette spørgsmålet med sikkerhed: "Hvad skal vi tage på?". Jeres tøj og styling får stor betydning for jeres billeder. I får derfor her 5 gode råd til, hvordan I vælger tøj og styler jer til jeres familiefotografering.


1. Koordinér, men match ikke

Matchy-matchy: du husker sikkert, at det før i tiden var kutymen, at familier havde samme outfit på under fotograferingen hos fotografen. Den tid er heldigvis forbi! I behøver altså absolut ikke suse ud i byen for at købe ens trøjer til hele banden.


Vælg i stedet tøj ud fra farver der komplimenterer hinanden. Udvælg en farvepalet på 3-4 farver evt. med udgangspunkt i det tøj, du som mor godt kunne tænke dig at have på. Vælg derefter tøj til resten af familien i nuancer ud fra farvepaletten.


Alternativt kan I holde jer til neutrale farver så som grå, brun, cremefarvet og hvid. Og har I lyst, kan I evt. tilføje en enkelt eller to farver, I synes passer til jer og jeres familie. Forsøg at undgå alt for meget sort, da det skaber meget kontrast i billedet.


Pas derudover særligt på neonfarver. De er enormt svære at fotografere, og man risikerer, at farverne giver genskær på huden.

2. SIG FARVEL TIL GURLI GRIS OG NIKE

Som forældre ved vi, at vores børns yndlingstrøjer stort set altid har Paw Patrol, Elsa eller en anden figur på maven. Af en eller anden grund er det alt for sejt! Der er bare dét, at hvis lille Ole får lov at hoppe i Spiderman trøjen til jeres fotografering, vil det skabe et enormt distraherende element i jeres billeder. Billederne skulle gerne have jer som fokus, ikke Spiderman. Samme lille regl gælder små og store logo'er på trøjer og andet. Hvis de kan undgås, er det klart at fortrække!

3. TEKSTURER SKABER VISUEL INTERESSE


Hvis I blander forskellige teksturer i jeres påklædning kan det være med til at skabe lidt forskellige dimensioner i jeres billeder. Tilføj derfor gerne strik, silke, læder, blonde eller andet, som vil give jeres billeder en særlig visuel interesse.


4. ACCESSORIES

Tilbehør er en nem måde at føje forskellige teksturer til jeres billeder. Halstørklæder, huer/hatte, smykker, seler, hårbånd osv. skaber ekstra dybde og giver billederne endnu mere personlighed.

5. VÆR TILPAS!

Det allervigtigste, når I udvælger jeres tøj, er, at I vælger tøj, der passer jer, og som I føler jer komfortable i. Det nytter ikke noget, at jeres tøj passer perfekt ind i farvepaletten, hvis far smiler skævt på alle billederne, fordi bukserne strammer, eller at storebror ikke må strække armene, da ærmerne så vil blive for korte. Vælg derfor tøj som I føler jer tilpas i, og som I kan bevæge jer i under fotosessionen.


Bonus tip: Husk, det skal være hyggeligt, sjovt og ikke stressende at få taget familiebilleder. Skulle barnet komme til at spilde lidt marmelade på trøjen på vej ud af døren, eller vil lille Lise absolut ikke have sat håret i fine fletninger, så tryk gerne på "pyt-knappen". Billederne bliver fantastiske uanset hvad, og alle får den bedste oplevelse, hvis mor ikke er alt for stresset.


Det var mine 5 gode råd til styling og tøjvalg til jeres familiefotografering. Jeg håber, I synes, de var behjælpelige, og at I får taget nogle helt fantastiske billeder, som I og jeres nærmeste kan nyde i mange år!


Kærlig hilsen

Theresa